Seminarium om bioplasters framtid och möjligheter
Användningen av bioplaster ökar– inte bara inom förpackningsområdet.

Bioplaster ökar snabbt inom många sektorer, inte minst på förpackningsområdet. Nu ordnar vi ett seminarium om bioplastenars framtid och möjligheter.
Seminariet, som arrangeras av nord emballage/Packnews och Nordisk Bioplastförening och i samarbete med Polymercentrum, har titeln ”Bioplast – Ett hållbar alternativ i en cirkulär ekonomi” och äger rum den 20 september i Göteborg.


Intresset för bioplaster växer hela tiden och allt fler varumärkesägare tar beslutet att använda denna miljösmarta materialgrupp i allt från förpackningar till bilar. 
Förpackningsindustrin är den överlägset största användaren av bioplast men tillväxten är stark inom många andra områden.

På seminariet i september får deltagarna möjlighet att lära sig mer om möjligheterna med bioplaster, om hållbarhetsfrågor och om hur bioplaster passar in den cirkulära ekonomin.

Flera varumärkesägare kommer att finnas på plats för att berätta om hur de använder materialen och vilken respons de fått från kunderna i samband med detta.

På talarlistan finns representanter från IKEA, Stadium, Pöyry Management Consulting Oy, Mistra, Skånemejerier samt SINTE och fler företag/talare kommer att tillkomma.

Mer info och anmälan HÄR!

 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-06-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Konferenser och mässor Nordisk Bioplastförening

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS 2016
ETIKETTEN I FOKUS 2016
REGISTER PARTNER
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
MEST LÄST
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC