UK-företag lanserar Ooho – den ätliga ”vattenkulan”
Ooho-förpackningen är en flexibel sfär för packning av vatten. Den är nedbrytbar, hygienisk och ätlig.

Nystartade brittiska företaget Skipping Rocks Lab har som ett alternativ till traditionella plastflaskor utvecklat konceptet Ooho, som är en sfärisk förpackning, avsedd för vatten och icke-kolsyrade drycker.
Den minst sagt otraditionella ”vattenflaskan” är tillverkad av material, som gör den nedbrytbar, hygienisk – och ätlig!


Förpackningen Ooho är huvudsakligen tillverkad av kalciumklorid och ett så kallat natriumalginat, som utvinns ur alger. Materialen gör att innehållet är hygieniskt förpackat och att själva förpackningen är helt nedbrytbar och till och med ätlig. Enligt tillverkaren kan förpackningen också produceras till ett lågt styckpris (mindre än 15 öre), som gör den konkurrenskraftig mot traditionella dryckesförpackningar.

Pierre Paslier på Skipping Rocks Lab beskriver Ooho som en konstgjord ”frukt” med två skal och som är idealisk till packning av vatten och andra vätskor.

Ooho kan tillverkas i olika storlekar och med olika tjocklekar på ”skalet” och där den största varianten motsvarar ungefär en apelsin. 

”Men du behöver inte äta förpackningen. Att den är ätlig beskriver bara hur naturlig den är. Och folk blir verkligen entusiastiska, när de ser att man kan tillverka en förpackning av material, som är så ofarliga att man till och med kan äta dem”, säger Pierre Paslier till brittiska The Guardian.

Skipping Rocks Lab vann nyligen en EU-arrangerad tävling för nya hållbara produkter och belönades med 20.000 euro, som ska investeras i vidareutveckling av produkten. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Dryckesförpackningar Ooho Skipping Rocks Lab

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS 2016
ETIKETTEN I FOKUS 2016
REGISTER PARTNER
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
MEST LÄST
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC