Scanfills nya material är nu 100 procent biobaserat
Nu är det är grönt ljus för Scanfills BIO-satsning konstaterar försäljningschef Oscar Hugoson (t.h.) och utvecklingschef Karl Banke.

Ystadsbaserade Scanfill AB, helägt dotterbolag till Polykemi AB, lanserar nu sina BIO-produkter, vilka man betecknar som en svensk världsnyhet.
Förpackningsmaterialet Scanfill består till hälften av mineraler och till andra hälften av polymerer. Polymerdelen har fram tills nu kommit från oljebaserad råvara, men nu har man alltså kommit på en metod att ersätta polymererna med bioplast i form av polyeten från växtriket.


”Vi har hela tiden velat gå hela vägen och nu är vi där. Vi har redan slutkunder, som inom en mycket snar framtid kommer att lansera produkter med vårt Scanfill BIO-material”, säger en entusiastisk Oscar Hugoson, Scanfills försäljningsansvarige.

Scanfill skriver i ett pressmeddelande att man under en längre tid konsekvent arbetat för att hitta en lösning, där man går från 50 procent miljövänligt till 100 procent miljövänligt.

”Vi har fått många frågor kring möjligheten att utveckla ett 100-procentigt oljefritt material. Tack vare vår erfarenhet med Scanfill, som till 50 procent består av mineralbaserat material, gick utvecklingsarbetet till ett helt  oljefritt material kanske snabbare än förväntat. Nu är polymerdelen ersatt av polyeten från växtriket och tillsammans med vår mineraldel har vi en produkt, som är klimatneutral, när det gäller koldioxidutsläpp”, berättar utvecklingschef Karl Banke vid Scanfill AB.

Scanfill kommer även fortsättningsvis att producera det ursprungliga Scanfill-materialet, där hälften består av mineraler och hälften av oljebaserad råvara.

Enligt Oscar Hugoson räknar Scanfill AB med att deras BIO-material mycket snart kommer att hamna på en volym kring 500 ton.
”Vi kan leverera såväl foliematerial som material till flaskor och självklart folie. Naturligtvis är vi godkända för livsmedelsförpackningar. Det här utgör ett oerhört viktigt steg när det gäller Scanfill AB:s fortsatta utveckling”, understryker Oscar Hugoson.

Scanfill AB kommer att presentera sitt BIO-material på Scanpack i Göteborg i slutet av oktober.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry.pettersson@n-e.nu

Publicerad: 2015-09-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast biopolyeten bioråvara Förpackningsmaterial Miljö Polykemi Scanfill

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS 2016
ETIKETTEN I FOKUS 2016
REGISTER PARTNER
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
MEST LÄST
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC